Původní říční forma s úzkým dlouhým tělem byla vyšlechtěna na dnešního kapra s vysokým tělem a rychlým růstem. Je to všežravec. Přikrmuje se zrním pro růst a také chutnější maso. Máme dvě formy: lysec a šupináč. Za starých časů kdy ryba nebyla brána jako maso stal se tedy kapr postním pokrmem a později našim známým tradičním vánočním kaprem s bramborovým salátem.
Pstruh duhový
Z čeledi lososovitých. Všežravec, dravec. Potřebuje chladnou a okysličenou vodu. U nás velmi oblíbený v létě na gril. Maso se po tepelné úpravě odděluje od kostí, kterých je minimum. Vyzkoušejte některý z našich receptů. Pstruhy prodáváme o váze 0,30kg až 1kg.
Amur bílý
Začíná být velmi oblíbený mezi českými zákazníky kde je nahrazován za kapra. Má dlouhé štíhlé tělo se šupinkami ve tvaru šachovnice (náš popis). Živí se převážně vegetací. V létě jim sekáme čerstvou trávu, kterou sbírají z hladiny jako vodní ovečky. Dá se smažit, péct a upravovat na desítky způsobů stejně jako kapr.
Tolstolobec pestrý
Znám také jako tolstolobík, se živí planktonem. Pro tepelné úpravy jako pečení, smažení, grilování, dušení doporučujeme ryby o váze do 3,5kg. Kusy větší váhy jsou výborné na uzení pro obsah tuku a také na přípravu rybích karbanátků, které také děláme.
Sumec velký
Dravec, predátor. Velmi oblíben pro sportovní rybolov. Jeho maso je téměř bez kostí. Hodí se na pečení, grilování, uzení a také jako výborný steak.
Štika obecná
Krásná dravá ryba známá jako „zubatá“ má vynikající maso na smažení, pečení. Rychlá úprava.
Candát obecný
Král vod a dravec. Luxusní chutné, bílé maso, vyniká rychlou úpravou. Nejlépe vyfiletovaný na dvě půlky, kdy v mase není skoro žádná kost. Maso po tepelné úpravě tzv.lístkuje.
Úhoř říční
Spíše vodní had. Úzké dlouhé tělo, žije u dna. Dnes ohrožený pro nespočet překážek, které se staví v tocích. Tip: před úpravou stáhnout aby se nezkroutil, dobré je jej naložit předem. Velmi málo kostí.
Lín obecný
Naše původní krásná zeleně zbarvená rybka s červenýma očima. Nenáročná na kyslík ve vodě. Živí se drobnými živočichy a vodními rostlinkami. Má chutné maso.
Tip: Ryba se nezbavuje šupin před tepelnou úpravou ty se rozpečou do křupava.
Jeseter
Starobylá ryba. Chrupavčité tělo, téměř bez kostí. Vynikající na steaky (podkova, filet). Hodí se na pečení, smažení.
Používáním tohoto webu souhlasíte s pravidly pro ochranu osobních údajů a používáním cookies. Jak tento web nakládá s údaji a více o cookies naleznete na stránceCookies a podmínky používání